Vereniging Maarten Tromp 

 


Najaarsbijeenkomst 2009

Donderdag 15 oktober

Bekijk de foto's

Enkele oldtimers van de ruim 230 exemplaren

   Het Oldtimermuseum De Rijke in Oostvoorne telt maar liefst meer dan 230 oldtimers door de hr. Cees de Rijke Sr. over een periode van 40 jaar verzameld en gerestaureerd. De collectie is uniek en waardevol en de oudste auto dateert van 1904. De nadruk van de collectie ligt op Amerikaanse wagens maar ook de Rolls Royces en Trabantjes ontbreken niet. Ook is de geschiedenis van de Ford te zien. Alle modellen, in 100 jaar uitgebracht, zijn in het museum in miniatuur (in totaal 900 stuks) te bewonderen. De heer de Rijke is de oprichter van het internationale transportbedrijf de Rijke in Spijkenisse.

Het Oldtimermuseum De Rijke telt maar liefst meer dan 200 oldtimers, stuk voor stuk zeer waardevolle exemplaren door de heer De Rijke over een periode van 40 jaar verzameld en gerestaureerd. Behalve waardevol is de collectie auto's, vrachtauto's en motoren zeker ook uniek. Zo dateert de oudste auto van 1904.

Ook de geschiedenis van de Ford is te zien. Alle modellen, in 100 jaar uitgebracht, zijn in het museum in miniatuur te bewonderen. In totaal zijn het er 800 stuks.

De heer De Rijke is de oprichter van het internationale transportbedrijf in Spijkenisse. In 1945 begon hij met het transporteren van melk naar de melkfabriek in Rotterdam. Zijn eerste vrachtwagen staat eveneens te pronken in het Oldtimermuseum, compleet met de melkbussen van toen.

Bent u ge´nteresseerd in de ontwikkeling van het automobiel, dan is een bezoek aan het Oldtimermuseum een must. De fraai gerestaureerde exemplaren geven tezamen een perfect beeld van de historie. De nadruk van de collectie ligt op Amerikaanse wagens uit de jaren vijftig en zestig, maar ook de Rolls Royces en de Trabantjes ontbreken niet.

In een aparte hal zijn de oude bedrijfswagens bijeen gebracht. Een Scania met een kilometrage van 1,6 miljoen ontbreekt niet, en zelfs de Vabis met kunststof frontstuurcabine is er te zien. Tal van zeldzame vrachtwagens, waar onder een Kromhout compleet met DAF pendelasaanhanger, zijn in het museum bijeen gebracht. Er zijn tal van oude motorfietsen te bewonderen en een aantal zeer bijzondere draaiorgels.

Wilt u de website van het museum bezoeken klik dan op:

http://members.chello.nl/d.vanmunster1/