Hoofdpagina

VERENIGING "MAARTEN TROMP"

Vereniging van oud-leerlingen en - leraren van de School voor Scheepswerktuigkundigen te Brielle en het
 Scheepvaart- en Transport College te Brielle. Opgericht, 30 januari 1981.
Secretariaat: A.A. Jansen, Lamoen 54, 3232 RE Brielle. E-mail:jansenaa@outlook.com

Voorjaarsexcursie 2018

Donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag)

Vaartocht met de KRVE 71

KRVE staat voor Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht. De stoere mannen die de zeeschepen vastleggen en de trossen losgooien bij vertrek in het Rotterdamse havengebied. We hebben er allemaal mee te maken gehad, vooral het vastleggen moest snel gebeuren des te eerder konden we naar huis. De KRVE bestaat sinds 1895, begonnen met enkele roeiboten, intussen bestaat de vloot uit 63 schepen en 260 roeiers. Wij zullen daar uitgebreid over geïnformeerd worden door de gids.

Programma

13.15 uur: Verzamelen op het parkeerterrein bij de RDM en lopen dan naar de steiger van de Waterbus waar de KRVE 71 ons aan boord neemt.

13.15 - 13.45 uur: Ontvangst met koffie en thee + koekje aan boord.

13.45 uur Vertrek KRVE 71 richting Heijplaat/KRVE hoofdkantoor.

14.00 -  15.00 uur: Rondleiding KRVE & Merwelands Shipyard Rotterdam.

15.00  uur: Stappen weer aan boord voor de vaartocht door de havens en zullen zeker   zien hoe schepen aankomen en vertrekken geassisteerd door de Roeiers.

17:00 uur
Aan tafel voor een Bourgondisch warm/koud buffet met een scala aan lekkere gerechten,
daarna dessert en  koffie/thee met bonbon toe.

19:00 uur

Ontscheping RDM/Waterbus steiger.

Een ieder draagt zorg voor eigen vervoer of probeert met iemand mee te rijden.

Deelname en betaling:

Wenst u deel te nemen aan deze Voorjaarsexcursie dan kunt u zich aanmelden  vóór 30april bij  J. Maarleveld (010-4585889) of perE-mail:jan.maarleveld@kpnplanet.nl

Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen, dus vol is vol, wees er op tijd bij.
De prijs  bedraagt Euro 45,=  p/p , de betaling doet u
vóór 30 april aan onze penningmeester IBAN nr. NL03 INGB 0003 7314 59t.n.v. Vereniging Maarten Tromp te Oostvoorne onder vermelding van ‘Vaartocht’.

Drankjes aan boord zijn voor eigen rekening en dienen contant betaald te worden.

Parkeren:

Dit doen we op het RDM-parkeerterrein aan de Heijplaatweg 3 bij het gebouw RDM CentraleKantine en isgratis.We lopen om het gebouw heen naar de aanlegsteiger van de waterbus. (zie ook onder Programma)

Gebruik zonodig de Tom Tom.

Namens de activiteitencommissie: Jan Maarleveld.